Menu
 

Kennismaken?

Wilt u uw project eens vrijblijvend met ons bespreken? Dat kan! Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Facilitair

Door de digitalisering van het bedrijfsleven is goedwerkende hardware onmisbaar is binnen elke organisatie. Stroringen en defecten kunnen catastrofale gevolgen hebben voor bedrijfsprocessen.

Stof en vervuiling behoren tot de meest voorkomende oorzaken van storingen. Vandaar dat een professionele en regelmatige reiniging van apparatuur, serverruimten en datacenters essentieel is.

RIFCO BV heeft de kennis en ervaring in huis om hardware en IT-ruimten professioneel te reinigen en  te onderhouden. Wij werken vaak voor, en samen met, grote facilitaire organisaties, producenten en installateurs van computervloeren alsmede bouwbedrijven. Wij weten exact hoe wij de reiniging op een veilige, effectieve en milieubewuste manier moeten uitvoeren.

Hardware-reiniging op de werkplek

 De reiniging van toetsenborden, muizen, beeldschermen, en overige hardware wordt veelal niet opgenomen binnen het standaard schoonmaakpakket. Toch blijkt, door het zeer intensieve gebruik,  dat hardware vaak het meest vervuilde object op het bureau is. Schone hardware draagt bij aan een representatieve en plezierige werkomgeving, alsook aan de arbeidsmotivatie.

RIFCO biedt de mogelijkheid om gedurende de dag of avond de hardware op en rondom de werkplek effectief, veilig en grondig te reinigen. Tevens levert RIFCO kant-en-klare reinigingssets waarmee de eindgebruiker zelf een snelle en gemakkelijke tussentijdse reiniging kan uitvoeren. Zo kan elke werkplek ten alle tijde beschikken over schone apparatuur.

Bekijk hier onze flyer over hardware reiniging.

Reiniging en onderhoud in serverruimten en datacenters

De hardware in serverruimten en datacenters is vandaag de dag 24/7 in gebruik. Omdat de apparatuur niet kan worden uitgezet is het inwendig reinigen van hardware vaak niet mogelijk.

Om vervuiling van de hardware zoveel mogelijk te voorkomen zal de desbetreffende ruimte waar de servers en overige apparatuur staan opgesteld optimaal schoon  en stof-arm moeten zijn. Daarvoor is een goed, regelmatig en professioneel schoonmaakonderhoud essentieel.

RIFCO beschikt over een zeer ruime ervaring, kennis én opgeleid personeel om deze werkzaamheden effectief en veilig uit te voeren. Er wordt gewerkt met speciale apparatuur voorzien van HEPA-filters en ESD-veilige kleding. 

 "Door uw computer(onder)vloer vóór installatie van de computervloer professioneel te laten coaten of impregneren, kunt u dit probleem voorkomen."


Opleveringsschoonmaak in serveruimten en datacenters (0-beurt)

Bij nieuwbouw of renovatie van serverruimten en datacenters ontstaat er altijd vervuiling. Nadat alle installateurs en bouwspecialisten de serverruimte verlaten hebben, dient de computervloer en inventaris grondig schoongemaakt te worden. Gebeurt dit niet dan zullen de aanwezige airco-units achtergebleven stof en andere vervuiling in de kostbare apparatuur blazen.

Het intensief en compleet schoonmaken van de gehele ruimte, ook wel een 0-beurt genoemd, draagt bij aan het optimaal functioneren, en de levensduur, van de hardware. Niet alleen na een verbouwing van een serverruimte, maar ook na een langere tijd van achterstallig onderhoud, een brandalarm of andere calamiteiten binnen de ruimte, kan het uitvoeren van een 0-beurt, noodzakelijk zijn om goed over te gaan op regulier onderhoud. 

Download hier onze brochure: 'Reiniging en preventief onderhoud in serverruimten en datacenters'

Preventieve maatregelen

Voorkomen is altijd beter dan genezen….. Met het uitvoeren van preventieve maatregelen wordt een bijdrage geleverd aan een optimale en gewenste hygiëne en veiligheid binnen serverruimten en datacenters.

Coaten en Impregneren
Voor de ondervloer in datacenters wordt vaak beton gebruikt. Ondanks de vele positieve eigenschappen van beton heeft dit materiaal als groot nadeel dat een onbehandelde betonvloer na verloopt van tijd stof afgeeft. Om uw hardware hiertegen te beschermen adviseren wij uw betonvloer te laten coaten of impregneren.

ESD-Polish
ESD staat voor “electrostatic discharge” oftewel een elektrostatische ontlading. Ongecontroleerde elektrische ontladingen kunnen grote gevolgen hebben voor het functioneren van de hardware en de veiligheid van het personeel. Om dit risico terug te dringen kan op de computervloer een ESD-polish worden aangebracht. De ESD-polish zorgt niet alleen voor een goede ESD veiligheid maar biedt tevens een representatieve uitstraling.

Sitemap | Website door CM SpecialistRIFCO BV 2021