Menu
 
ICT

Kennismaken?

Wilt u uw project eens vrijblijvend met ons bespreken? Dat kan! Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

End-of-Life hardware services

Verantwoord afvoeren van oude hardware onderdeel van uw MVO-beleid

Geen bedrijf kan functioneren zonder hardware. Overal zijn dan ook computers, laptops, beeldschermen, toetsenborden, telefoons en printers aanwezig.

Na verloop van tijd wordt al deze hardware, vanwege ouderdom of technische gebreken, vervangen. Om er voor te zorgen dat de gevoelige bedrijfsinformatie niet in handen van derden komt, maar óók dat oude hardware op een milieuverantwoorde wijze wordt gerecycled, werken veel bedrijven samen met RIFCO.

RIFCO is VIHB gecertificeerd en zorg ervoor dat de oude hardware op een professionele wijze wordt afgevoerd, geïnventariseerd, gewiped en eventueel wordt gerecycled. 

Restwaarde oude hardware

In veel gevallen heeft de oude hardware nog een interessante restwaarde. Samen met gespecialiseerde partners zorgt RIFCO ervoor dat de “uitstroom” van oude hardware zo geen kostenpost wordt, maar een opbrengst genereerd.

En mocht de oude hardware worden vernietigd, dan zorgen wij in samenwerking met onze gespecialiseerde partners ervoor dat de materiaal-afvalstromen verwerkt worden volgens de richtlijnen van de WEELABEX certificering. 

Op deze wijze zorgen wij ervoor dat uw organisatie de oude hardware met een gerust hart op een milieuverantwoorde wijze kan laten afvoeren.

Rapportages

Van elke afgevoerd en gewiped apparaat ontvangt u een rapportage. Het wiping-proces voeren wij uitsluitend uit met hoogwaardige gecertificeerde hardware.  Mocht een gegevensdrager niet gewiped kunnen worden, dan zorgen wij voor een verantwoorde fysieke vernietiging. Van elke gegevensdrager (harde schijf) waarbij de dataverwijdering is uitgevoerd ontvangt u van ons een officieel certificaat. Zo heeft u voor uw administratie een exact overzicht van de oude overtollige en afgevoerde hardware.

Ook maken wij een financiële rapportage, waarin naast de kosten ook de eventuele opbrengsten staan vermeld.

Van A tot Z

Kortom, RIFCO kan u compleet ontzorgen bij de afvoer en verwerking van oude overtollige hardware. En dat alles op een MVO-verantwoorde wijze. Heeft u hier een goed gevoel over, neem dan gerust contact met ons op!

Sitemap | Website door CM SpecialistRIFCO BV 2022