Menu

Welkom bij serverruimte reinigen

De hardware in serverruimten en datacenters is vandaag de dag 24/7 in gebruik. Omdat de apparatuur niet kan worden uitgezet is het inwendig reinigen van hardware vaak niet mogelijk.

Om vervuiling van de hardware zoveel mogelijk te voorkomen zal de desbetreffende serverruimte waar de servers en overige apparatuur staan opgesteld optimaal schoon  en stof-arm moeten zijn. Daarvoor is een goed, regelmatig en professioneel schoonmaakonderhoud essentieel.

RIFCO beschikt over een zeer ruime ervaring, kennis én opgeleid personeel om deze werkzaamheden effectief en veilig uit te voeren. Er wordt gewerkt met speciale apparatuur voorzien van HEPA-filters en ESD-veilige kleding. 

 "Door uw computer(onder)vloer vóór installatie van de computervloer professioneel te laten coaten of impregneren, kunt u dit probleem voorkomen."


Opleveringsschoonmaak in serveruimten en datacenters (0-beurt)

Bij nieuwbouw of renovatie van serverruimten en datacenters ontstaat er altijd vervuiling. Nadat alle installateurs en bouwspecialisten de serverruimte verlaten hebben, dient de computervloer en inventaris grondig schoongemaakt te worden. Gebeurt dit niet dan zullen de aanwezige airco-units achtergebleven stof en andere vervuiling in de kostbare apparatuur blazen.

Het intensief en compleet schoonmaken van de gehele ruimte, ook wel een 0-beurt genoemd, draagt bij aan het optimaal functioneren, en de levensduur, van de hardware. Niet alleen na een verbouwing van een serverruimte, maar ook na een langere tijd van achterstallig onderhoud, een brandalarm of andere calamiteiten binnen de ruimte, kan het uitvoeren van een 0-beurt, noodzakelijk zijn om goed over te gaan op regulier onderhoud. 

Download hier onze brochure: 'Reiniging en preventief onderhoud uw serverruimte'

Preventieve maatregelen serverruimte

Voorkomen is altijd beter dan genezen….. Met het uitvoeren van preventieve maatregelen wordt een bijdrage geleverd aan een optimale en gewenste hygiëne en veiligheid binnen serverruimte.

ESD-Polish
ESD staat voor “electrostatic discharge” oftewel een elektrostatische ontlading. Ongecontroleerde elektrische ontladingen kunnen grote gevolgen hebben voor het functioneren van de hardware en de veiligheid van het personeel. Om dit risico terug te dringen kan op de computervloer een ESD-polish worden aangebracht. De ESD-polish zorgt niet alleen voor een goede ESD veiligheid maar biedt tevens een representatieve uitstraling.

www.serverruimtereinigen.nl

Sitemap | Website door CM SpecialistRIFCO BV 2020